Program


WARDRUNA

WARDRUNA

NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA

Kategorije ulaznica


2 900.00 RSD - 3 900.00 RSD
4 Tip ulaznice

Trenutni događajiNORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA

Norveška grupa Wardruna, već duže vreme prvorazredna nordijska atrakcija koja donosi magičan zvuk folka sa savera Evrope, održaće veliki beogradski koncert 7. maja 2020. u Sava centru. Njihovi obožavaoci u Srbiji uživaće u EKSKLUZIVNOM nastupu, jer ovaj bend izlazi na scenu samo nekoliko puta godišnje, a koliko su traženi, dovoljno govori to da su im koncerti redovno RASPRODATI!

Ulaznice za Wardrunu u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara.

Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika zainteresovanost za proučavanje skandinavske istorije, muzike Norveške i Islanda, drevnog tamošnjeg pisma zvanog rune... Wardruna, međutim, ne izvodi antičku muziku već, koristeći tradicionalne instrumente, stvara pesme u duhu neo-folka, kako je nazvan taj pravac.

Njihov prvi album iz 2009. godine, „Runaljod - Gap Var Ginnunga“, početak je trilogije zasnovane na drevnim runama i paganskim ritualima koji su povezani, dok je na drugom izdanju iz 2013, „Runaljod – Yggdrasil“, u velikoj meri zastupljen hor. U to vreme muzika Wardrune se čula u izuzetno popularnoj seriji „Vikinzi“, što je jako dobro uticalo na prodaju albuma. To je, naravno, doprinelo i da grupa dobije nove obožavaoce. Selvik je, čak, ubrzo počeo i da glumi u seriji. Trilogija je zaokružena albumom iz 2016, godine „Runaljod – Ragnarok“, a četvrti, akustični album „Skald“ objavljen je u novembru 2018.

Pored Selvika, članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaraljke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaraljke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.

Norveški muzički fenomen Wardruna nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, priredivši jedinstven audio-vizualni doživljaj za pamćenje. Izveštaje pune hvalospeva možete da pročitate na sledećim linkovima:

https://balkanrock.com/reportaze/wardruna-u-zagrebu-pocetak-jednog-divnog-prijateljstva/

https://www.mixeta.net/2019/04/08/bozanska-wardruna-ocarala-zagreb/

https://mixer.hr/foto-wardruna-norveska-dark-folk-senzacija-osvojila-zagreb/

https://music-box.hr/2019/04/08/izvjesce-wardruna-pokorila-lisinski/

Organizator beogradskog koncerta: Charm Music Serbia

 

Izvor: Charm Music

Preporuka


Legendarni beogradski bend Električni orgazam ove godine slavi četrdeset godina postojanja i tim…

20 godina postojanja grupa će obeležiti koncertom 20. marta u Kombank Dvorani