Program


Večeras je naša fešta
3

Večeras je naša fešta

„VEČERAS JE NAŠA FEŠTA…“
Veče dalmatinskih pesama

 više

INFO ORGANIZATORA (29.09.2020):

Koncert “Večeras je naša fešta“ zakazan za 03.10.2020. se otkazuje do daljnjeg.

INFO (16.03.2020):

Koncert “Večeras je naša fešta- veče dalmatinskih pesama”, zakazan za 22.3.2020. u Sava Centru u Beograd, radi novonastale situacije te odluke Vlade Srbije se odgađa na novi termin .

NOVI TERMIN KONCERTA "VEČERAS JE NAŠA FEŠTA" JE 03.10.2020. SA POČETKOM U 20 ČASOVA u SAVA CENTRU.

ULAZNICE kupljene za 22.3.2020. važiće i za novi datum - 03.10.2020.„VEČERAS
JE NAŠA FEŠTA…“

Veče dalmatinskih pesama

03.10.2020. SAVA CENTAR, Beograd

 

Za sve ljubitelje klapske muzike dolazi još jedna muzička poslastica. Ovog oktobra u Sava Centru sprema se veče posvećeno tradicionalnoj i savremenoj klapskoj pesmi koju će svojim glasovima i instrumentima uveličati predstavnici klapskog pevanja. Svoju interpretaciju lokalne tradicije prikazaće kroz prizmu savremenog, pop izražaja koji predstavlja novi smer razvoja dalmatinskog klapskog pevanja. 

Ove godine na večeri dalmatinskih pesama u Sava Centru nastupaju:

KLAPA CAMBI

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svetu klapske muzike. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inostranstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnom nivou klapskog izvođenja i odličnom prijemu kod publike. Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od splitske plemićke porodice Cambi koja je imala svoje posede na području cele Dalmacije. Klapa od 2007. godine deluje sa sedištem u Splitu.

Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživela je kroz svoju istoriju brojne promj+ene. Istovremeno klapa Cambi započinje saradnju sa Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svetu koja je odredila budući tok delovanja klapskih skupina. Oni time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pesme, a obradama popularnih pesama mnogo mladih postaje istinskim zaljubljenicima klapske muzike što je dovelo do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina.

 

KLAMPA KUMPANJI

Klapa Kumpanji osnovana je 1995. godine u Blatu na Korčuli i od tada beleži brojna snimanja i uspešne koncerte u raznim gradovima, dvoranama, televizijskim i radio emisijama širom Hrvatske i Evrope. Osim dominantnog a capella pevanja, klapa ima svoj mali mandolinski sastav. U klapi „Kumpanji“ peva 9 pevača, od toga ih 5 svira, a u sastavu su 3 mandoline, solo gitara, ritam gitara i bas gitara.Uz brojne i česte nastupe u Sloveniji, dobitnici su prve nagrade žirija međunarodnog festivala zborova u Veroni 1999. godine, a prva su i jedina klapa koja je nastupila u srcu Europske Unije u Bruxellesu, Berlaymont 2006. godine. Pesme i izvedbe klape „Kumpanji“ već dugi niz godina slušaju i nagrađuju razni žiriji i publike mnogih hrvatskih festivala. Vlasnici su više od trideset nagrada i priznanja sa festivala.

 

TRIO GUŠT

Trio Gušt svoje korene ima u splitskom KUD-u Filip Dević u čijem su narodnom orkestru svirali Želimir Dundić i Rade Konstantinović. Želimir je svirao violinu i mandolinu, a Rade harmoniku. Uz gitaristu Željka Cvitanovića osnovali su trio 1982. i počeli nastupati izvan KUD-a. Od 1983. nose ime "Trio Gušt". Gitaristi su se često menjali do 1989. kada im se pridružuje Gordan Šegvić koji postaje stalni član tria. Sva trojica su muzički obrazovani, a iskustvo su osim u KUD-ovim sticali u raznim muzičkim sastavima, orkestru HNK-a itd.

Izvode muziku iz Hrvatske i okolnih zemalja, što im je dodatni kvalitet i posebnost. Majstori su scenskog nastupa. "Gušt svira sve vrste popularne muzike, a njihova posebnost leži u činjenici što na dva načina interpretiraju muziku. Prvi, električni, namenjen je za izvođenje prvenstveno plesne muzike, a drugi je onaj akustični, uživo.

 

Ulaznice dostupne preko sistama Tickets.rs.

(Izvor: Scena pro 7 d.o.o.)

Preporuka


ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Megapopularni dirigent i virtuoz na violini…

Darko Rundek i njegova Ekipa nakon dve i po godine pauze vraćaju se…