Program


PERPETUUM JAZZILE

PERPETUUM JAZZILE

PERPETUUM JAZZILE, svetska vokalna ekstaza, vraća se u Beograd u Sava Centar , 28. marta 2020.

Kategorije ulaznica


1 900.00 RSD - 2 900.00 RSD
4 Tip ulaznice

Trenutni događajiINFO (16.03.2020.):

Koncert “PERPETUUM JAZZILE“ zakazan za 28.3.2020. u Sava Centru u Beograd, radi novonastale situacije te odluke Vlade Srbije se odgađa na novi termin .

NOVI TERMIN KONCERTA "PERPETUUM JAZZILE" JE 23.05.2020. SA POČETKOM U 20 ČASOVA u SAVA CENTRU.

ULAZNICE kupljene za 28.3.2020. važiće i za novi datum - 23.5.2020.

 

 

Perpetuum Jazzile je jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svetu koja dolazi iz Slovenije. Kritički hvaljeni, popularni zahvaljujući svojim snažnim ritmom, bogatim harmonijama, pozitivnom energijom, zapanjujuća kreativnost i posebna mješavina različitih žanrova glazbe, koji reproduciraju samo ljudski glas - folk, pop, jazz, gospel, blues, bossa novi, disk, funk i drugi.

 

Bogat repertoar od Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne aranžmane poznatih svetskih glazbenih dragulja kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i druge muzičke legende.

 

Na koncertima Perpetuum Jazzile, publika dobiva jedinstvenu glazbu, uz veliku dušu benda. Ovo nisu samo kreativni vokalni nastupi, koji su također privukli mnoge renomirane glazbenike širom sveta, ali Perpetuum Jazzile su uvijek dali energiju i snažan zvuk koji mnogi ljudi ne očekuju od ljudskog glasa.

 

Perpetuum Jazzile je osnovan 1983. godine, pod utjecajem tadašnjeg umjetničkog redatelja Marka Tirana, koji je počeo sa grupom (pod imenom Gaudeamus) izvođenjem zahtjevnih jazz vokalnih ansambala. Tomaž Kozlevčar je odigrao važnu ulogu u razvoju Perpetuum Jazzile u periodu 2001-2010. godine, koji je napisao neke legendarne aranžmane za grupu, kao što su Afrika, Avsenik Medley, Summer Night i mnogi drugi, a također je učestvovao u razvoju zvučne produkcije.

 

Danas je Perpetuum Jazzile poznat kao najpopularniji vokalni orkestar na YouTube-u, gdje sa svim pjesmama (i pjesmom "Afrika" u prvom planu) već́ prelazi 50 miliona pregleda. Video snimci nagrađivanog Perpetuum Jazzile-a također su bili među 40 najpopularnijih YouTube video-snimaka, a za uspeh Afrike, Viktor je dobio specijalna dostignuća u 2008. godini.

 

U 2011. godini ulogu glazbenog direktora preuzeo je svetski poznati učitelj vokalne muzike Peder Karlsson, osnivački član legendarne švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim rukovodstvom, grupa je jasno razvila svoj scenski izgled i izraz, i praktično je pozicionirana uz vrhunske vokalne grupe iz svjetske klase.

 

Perpetuum Jazzile nastupaju već godinama širom sveta, no ponovo dolaze u BEOGRAD!

Izvor: SCENA PRO 7

Preporuka


ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…

Električni orgazam objavio novi datum obeležavanja jubileja u Beogradu ,,40 GODINA ORGAZMA" 29.…

Legendarni rok bend Parni Valjak u samoj završnici izuzetno uspešne turneje "Runda 44"…