Program


ODBROJAVANJE
2

ODBROJAVANJE

Monodrama ODBROJAVNJE je skup kolumni iz pera Tene Štivičić nastalih u periodu od proteklih pet godina i tiču se emancipacije i traženja identiteta žene u svetu koji je ustrojen po pravilima jačeg pola.

Monodrama ODBROJAVNJE je skup kolumni iz pera Tene Štivičić nastalih u periodu od proteklih pet godina i tiču se emancipacije i traženja identiteta žene u svetu koji je ustrojen po pravilima jačeg pola. Ravnopravnost se traži u  izumrlim vrednostima prošlih vremena a moderna žena sakuplja fragmente tradicije i brižno ih spaja humorom i satirom. Vodič kroz svojevrsno predavanje i retrospektivu je Maja Šarenac, glumica gradskog pozorišta iz Podgorice i na njen svojstven način, naizgled feminističke stavove, donosi pred noge gledališta.

Maja Šarenac(1973. Beograd) je višedecenijsko iskustvo sticala prevashodno u pozorištu ali je širem auditorijumu poznata po zapaženim ulogama u humorističkim serijama (Pevaj brate, Komšije, Anđelka i Andrija).

Tena Štivičić(1977. Zagreb) je nagrađivana dramska spisateljica koja živi i radi u Londonu. Njeni tekstovi su producirani u vidu pedstava u više od deset istočno evropskih zemalja.

 

Izvor: Pozorište Teatrijum

Preporuka


Nakon što su proveli poslednjih deset godina zajedno kao 2CELLOS, objavili šest studijskih…

ZLATNI LANČIĆ OD BIŽUTERIJE Andrija Milošević u urnebesnoj stendap komediji

Dom omladine Beograda od 26. do 31. oktobra 2021. predstavlja 37. Beogradski džez…