Program


NE OKLEVAJ! IMPROVIZUJ!

NE OKLEVAJ! IMPROVIZUJ!

NE OKLEVAJ! IMPROVIZUJ!
Autor i moderator: Srđan J. Karanović

NE OKLEVAJ! IMPROVIZUJ!
Autor i moderator: Srđan J. Karanović

Učesnici u predstavi: Bogdan Bogdanović, Ivana Dudić, Miloš Đurović, Jelisaveta Karadžić, Iva Kevra, Dušan Matejić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović, Anita Stojadinović

„Ne oklevaj! Improvizuj!“ nije predstava nastala po dramskom tekstu već je njen sadržaj zasnovan na nizu vežbi improvizacije. Improvizacije su instinktivne spontane igre u kojima učesnici, poput dece, koriste svoju maštu da bi se igrali i kreirali šta god požele. Improvizacije su način da se scene spontano kreiraju.

Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće upravo tog trenutka pred prisutnom publikom bez ikakve prethodne pripreme. Dijalog, priču,

likove i radnju zajedničkim angažmanom kreiraće sami učesnici (glumci) kroz razvijanje improvizacije.

Moderator će po potrebi publici objasniti mehanizme i principe po kojima određena vežba improvizacije nastaje i razvija se. U određenim vežbama improvizacije moderator će pozvati publiku da glumcima predlaže početne okolnosti, odnose između likova ili temu za scenu koja bi trebalo spontano da nastane. Dok je u konvencionalnom pozorištu predstava prethodno pripremljena i namenjena da se samo prikaže publici, u teatru improvizacije „predstava“ nastaje u sadašnjem trenutku, često uz učešće publike koja preuzima aktivnu ulogu „saigrača“ glumaca.

Predstava „Ne oklevaj! Improvizuj!“ izvedena je do sada 58 puta na scenama u Beogradu, Srbiji i Republici Srpskoj i nailazila je na odličan prijem kod publike od 7 do 77 godina.

 

Izvor: Pozorište „Teatrijum“

Preporuka


Tekst:Kristofer Dž. Džonson Režija: Erol Kadić Igraju: - Aleksandar Srećković Kubura - Srđan…

Miljenik beogradske publike, Kezaja Džons, 23. septembra u Beogradu u okviru ciklusa koncerata…