Program


LUKA ŠULIĆ - Četiri godišnja doba - Vivaldi & more

LUKA ŠULIĆ - Četiri godišnja doba - Vivaldi & more

LUKA ŠULIĆ ĆE BITI PRVI MUZIČAR IKAD KOJI ĆE IZVESTI CELOKUPNA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” ANTONIJA VIVALDIJA ZA SOLO ČELO I ORKESTAR.

Kategorije ulaznica


2 300.00 RSD - 5 300.00 RSD
6 Tip ulaznice

Trenutni događajiLUKA ŠULIĆ

SUPERZVEZDA NA VIOLONČELU 

UŽIVO U SAVA CENTRU SA SVOJIM NOVIM IZVANREDNIM PROJEKTOM 

LUKA ŠULIĆ ĆE BITI PRVI MUZIČAR IKAD KOJI ĆE IZVESTI CELOKUPNA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” ANTONIJA VIVALDIJA ZA SOLO ČELO I ORKESTAR 

SONY CLASSICAL ĆE OBJAVITI NJEGOV PRVI SOLO KLASIČNI ALBUM 25. OKTOBRA: POTPUNO NOVI ARANŽMAN VIVALDIJEVOG DELA 

OTVARAJUĆA NUMERA KAO I VIDEO SA NASTUPA UŽIVO ZA “PROLEĆE” (“LA PRIMAVERA OP. 8 NO. 1 IN D MAJOR – 1. ALLEGRO”)  BIĆE DPSTUPNI ŠIROM SVETA OD 20. SEPTEMBRA 

LUKA ŠULIĆ NASTUPA U SAVA CENTRU 6. FEBRUARA 

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

 

Luka Šulić je jedan od najvoljenijih i najpoštovanijih muzičara na međunarodnoj sceni, zbog svoje virtuoznosti i strasti koje prenosi na svakom nastupu. Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta. Time će Luka Šulić postati prvi muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u aranžmanu za solo violončelo. 

Koncert će se održati u Sava Centru 6. februara počevši od 20:30, zajedno sa Orkestrom. Ulaznice za koncert biće u prodaji od 24. septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

Izvrsni violončelista Luka Šulić za svoj prvi samostalni projekt uzeo je jedno od najatraktivnijih dela u klasičnoj muzici. Dostupna širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu. Danas izlazi i ono što album nudi na početku, "La Primavera (Proleće) Op. 8 broj 1 u D-duru - I. Allegro ”, uz prateći Šulićev video sa njegove svetske premijere uživo - pogledajte ovde LINK. 

"Voleo sam Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” od kad sam bio dete", kaže Luka Šulić u vezi sa svojim najnovijim projektom, dodavši: "Uvek sam želeo da sviram ovo delo na violončelu i volim da preuzmem nove izazove." 

Čak i u baroknom remek-delu Luka Šulić spreman je da prkosi očekivanjima i da razbije granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka "Četiri godišnja doba" sa solističkim violinama, snimak Luke Šulića biće prva celovita verzija – uz mukotrpan trud - koja iznova osmišlja sva četiri koncerta "Četiri godišnja doba" za solista na violončelu. 

"”Četiri godišnja doba” je vrlo zahtevno delo za violinu, a kamoli za violončelo, tako da je za mene to bio dug i težak proces", kaže Luka Šulić. "Dve godine sam pripremao aranžman, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci osetiti isto uzbuđenje kao i ja tokom snimanja ovog albuma, tokom kojeg smo i prvi put doveli Vivaldijevo ikoničko djelo do violončela." 

 

Rođen 25. avgusta 1987. u Mariboru u Sloveniji, u muzičkoj porodici, Luka je muzičko obrazovanje započeo u petoj godini života zajedno s ocem, čelistom, koji mu je bio prvi učitelj. Upisao je Zagrebačku muzičku akademiju kako bi usavršio svoju tehniku, a zatim je studije nastavio najpre u Beču, a kasnije na prestižnoj Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Svuda cenjen zbog svoje tehnike i virtuoznosti, Luka je ubrzo postao jedan od najpopularnijih mladih klasičnih muzičara koji je kao solista, za kamernu muziku i u savremenim kompozicijama svirao koncerte u najznačajnijim klasičnim dvoranama širom sveta, uz pratnju poznatih orkestara. (Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski kamerni orkestar, Ruski simfonijski orkestar i mnogi drugi). 2009. godine osvojio je posebnu nagradu za violončelo na Međunarodnom takmičenju Lutoslawski u Varšavi, a 2011. nastupio je u dvorani Wigmore u Londonu, osvojivši nagradu Royal Academy of Music. Godine 2011. zajedno sa prijateljem i kolegom Stjepanom Hauserom osnovao je 2Cellos koji je brzo postao novi planetarni fenomen crossovera, zahvaljujući senzacionalnim reinterpretacijama i rearanžiranju poznatih rock i pop pesama. 

Nakon što je poslednjih godina nastupao u velikim svetskim arenama (od Royal Albert Hall u Londonu do Arene u Veroni, od opere Sydney do Music City Hall u Njujorku i mnogih drugih), Luka je odlučio započeti, osim projekta 2Cellos, novi solo projekt posvećen jednoj od sugestivnijih stranica u istoriji klasične glazbe, "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, remek-djelo koje je oduvek voleo još i pažljivo ga pripremao više od dve godine u izvornoj integralnoj verziji za solo violončelo i orkestar. 

 

LUKA ŠULIĆ

VIVALDIJEVA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” - UŽIVO

06. FEBRUAR, 20:30 – SAVA CENTAR, BEOGRAD

 

Cene ulaznica: 

5,300 RSD

4,700 RSD

4,200 RSD

3,700 RSD

2,700 RSD

2,300 RSD

 

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

 

Organizatori: Charm Music, Vigna PR i AND Production

 

Izvor: Charm Music

Preporuka


Remember Belgrade being covered in mesmerising posters by Marko Vuleta-Đukanov that announced her…

NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA