Program


Letu Štuke

Letu Štuke

Prvi put u Bitefu i to letnjem na Kališu, 26. avgusta će nastupiti legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom.

Prvi put u Bitefu i to letnjem na Kališu, 26. avgusta će nastupiti legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom.

Već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom ‘Letu štuke’ objavljen 2005. godine, ova grupa je izazvala veliko zanimanje u celoj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove. Naredna dva studijska albuma ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008.) i ‘Brojevi računa’ (2011.) iznedrili su naslove poput ‘Tesla’, ‘Paranoja’, ’Psycho’, ’Sami’, ‘U ovom svjetu’, ‘Bella dona’ koji su uz prethodne ‘Minimalizam’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Sunce, ‘Šutiš’ im obezbedili kultni status među velikim brojem poklonika. Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvijek aktualna i bolna gdje kirurški precizno secira društvena stanja i događanja jedno je od glavnih razloga što ovaj bend drži u samom vrhu glazbene scene s čvrstim uporištem u regionu, a kvalitetni stihovi i muzika drže ih dugi niz godina u samom fokusu muzičke scene.


I sama kritika naglašava:’...malo je grupa na ovim prostorima koje su svoje albume koncipirale na stilskoj raskoši poput Štuka, a još ih je manje koje su u tom šarolikom kolopletu uspevale imati jasnu konciznu crtu prenošenja poruke’.


Letu Štuke nakon sedam godina albumske apstinencije sredinom novembra 2018. objavili su svoj četvrti studijski album ‘Topla voda’ s kojim se publika već upoznala kroz singlove ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’ i ‘Zemlja gori’ na kojoj je došlo do kolaboracije s ekipom iz Dubioza kolektiv. Prema prvim reakcijama publike, a i kritike Štuke su oduševile kako novim pesamama tako i energičnim koncertnim nabojem što se dalo videti prilikom službene regionalne koncertne promocije albuma pred prepunim prostorima u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Sarajevu gde ih je publika podržala ovacijama, dok su Dino i ekipa precizno pogađali u dušu svakoga.


Vrata kluba se otvaraju u 20:30h, koncert počinje u 22h

Sve ulaznice su za stajanje
Rezervacija stolova i separea je ograničena i vrši se samo nakon kupovine ulaznica 063594294 & 063594054 (svi barski stolovi imaju po dve stolice/ rezervacija u speareu ne podrazumeva sedeća mesta za sve osobe, ovo zavisi od pozicije separea i broja osoba koji rezervišu)

Ulaznica bez rezervacije ne podrazumeva mesto za stolom, pultom ili u separeu, i broj rezervacija je ograničen.

Koncert se održava u klubu Bitefartcafe Summer Stage, ne na teniskim terenima.

 

Izvor: Novi Bitefartcafe

 

Preporuka


ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Megapopularni dirigent i virtuoz na violini…

Nova predstava Nikole Pejakovića - "CELO TELO TU ME BOLI" Igraju: Svetlana Bojković,…