Program


HAJDI - PREMIJERA
2

HAJDI - PREMIJERA

''Hajdi'' u Pozorištu BOŠKO BUHA

INFO ORGANIZATORA (26.02.2021.): Pozorište Boško Buha
" ODLAŽE SE PREMIJERA PREDSTAVE ''HAJDI'' 20, 21. i 22.03.
Draga publiko,
zbog aktuelne epidemiološke situacije, premijeru predstave ''HAJDI'' - po tekstu Milene Depolo, u režiji Đurđe Tešić - odlažemo za april.
Uskoro ćemo objaviti novi datum premijere!
Vaše Pozorište BOŠKO BUHA"


 

''Hajdi'' u Pozorištu BOŠKO BUHA


17. decembar 2020.

U skladu sa preporučenim merama zaštite, započeli smo probe nove predstave na Sceni za decu!

Kao svoju prvu premijeru u 2021. godini, Pozorište Boško Buha planira scensku adaptaciju čuvenog romana "Hajdi" Johane Špiri. Napisano 1881, ovo delo je već 140 godina jedno od najomiljenijih knjiga iz detinjstva mnogih generacija. Svojom toplinom i ljupkošću, ovo delo promoviše životnu radost, inspiraciju i osećanje slobode koje svako dete vrlo rado prepoznaje. U današnjim vremenima, kada nam naša planeta na najsuroviji način poručuje da moramo da zastanemo i pogledamo se u oči, kada su materijalistički pristup životu i otuđenost od prirode postali preovlađujući okvir u kome deca odrastaju, ova priča je posebno aktuelna i potrebna mladom gledaocu.

Postoji mnogo filmskih, pozorišnih, televizijskih, pa čak i operskih adaptacija ovog romana, ali do sada nijedna u našoj zemlji. Zato Pozorište „Boško Buha“ želi da da svoj doprinos tom nizu, pogotovo s obzirom da je reč o velikom klasiku za decu, pa nema sumnje da ova priča pripada glavnoj repertoarskoj liniji Pozorišta.

Autorsku dramatizaciju romana Johane Špiri napisala je Milena Depolo, rediteljka je Đurđa Tešić, scenograf Isidora Spasić, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Vladimir Pejković, a scenski pokret i koreografiju će raditi Damjan Kecojević.

U naslovnoj ulozi će se pojaviti mlada glumica Mia Jovanović, Klaru će igrati Milica Sužnjević, a ostale uloge igraju članovi ansambla Pozorišta Boško Buha - Nemanja Oliverić, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić, Katarina Gojković i Miloš Vlalukin.

Probe će se odvijati onim tempom kojim to bude dozvoljavala aktuelna epidemiološka situacija, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite. Premijera predstave planirana je za početak 2021. godine.

 

Izvor: buha.rs

Preporuka


Divlje meso Goran Stefanovski ADAPTACIJA, REŽIJA, SCENOGRAFIJA I IZBOR MUZIKE: Jagoš Marković

Prvi put u ulozi producenta: Andrija Milošević predstavlja komediju „Pazi šta želiš“! PAZI…

Dragoslav Mihailović Kad su cvetale tikve Reditelj: Boban Skerlić