Program


FEST 2020 - VRBA
9

FEST 2020 - VRBA

Tri Makedonke moraju da se bore sa kontrolom nad svojim telom, tradicijom, odanošću, trudnoćom i usvajanjem. One nisu nameravale da promene svet ili društvo, ali njihova borba da postanu majke čini ih malo verovatnim heroinama. Tri gorke priče, jedna srednjovekovna, dve savremene, ogledalo i suprotnost jedna drugoj, istražuju teme ljubavi, poverenja i majčinstva.

VRBA

WILLOW

 

Severna Makedonija, Mađarska, Belgija, Albanija / 2019 / 101’

 

Drama

 

Glavni takmičarski program 

Tri Makedonke moraju da se bore sa kontrolom nad svojim telom, tradicijom, odanošću, trudnoćom i usvajanjem. One nisu nameravale da promene svet ili društvo, ali njihova borba da postanu majke čini ih malo verovatnim heroinama. Tri gorke priče, jedna srednjovekovna, dve savremene, ogledalo i suprotnost jedna drugoj, istražuju teme ljubavi, poverenja i majčinstva.

 

 

Režija:

Milcho Manchevski 

Scenario:

Milcho Manchevski 

Fotografija:

Tamás Dobos 

Montaža:

Nicolas Gaster 

Muzika:

Kiril Dzajkovski, Igor Vasilev 

Uloge:

Sara Klimoska, Natalija Teodosieva, Kamka Tocinovski, Nenad Nacev, Nikola Risteski, Petar Caranović, Ratka Radmanović 

Producenti:

Jane Kortoshev, Milcho Manchevski 

Produkcija:

Banana Film, Scala Productions 

 

MILČO MANČEVSKI / MILCHO MANCHEVSKI

Milčo Mančevski je makedonski reditelj, scenarista, fotograf i umetnik koji živi i radi u Njujorku. Njegov debitantski dugometražni film Pre kiše bio je nominovan za nagradu Oskar, a osvojio je Zlatnog lava na festivalu u Veneciji, kao i nagrade FIPRESCI i Independent Spirit i još 30 drugih priznanja. Njujork tajms uvrstio je ovo delo na listu “1.000 najboljih filmova ikada snimljenih”. Režirao još četiri dugometražna igrana filma: Bikini Moon, Majke, Senke i Prašinu, jednu epizodu serije “The Wire” (HBO) i pedeset kratkih formi.

 

Filmografija:

2019 Willow / Vrba

2017 Bikini Moon

2010 Majki / Mothers / Majke

2007 Senki / Shadows / Senke

2001 Dust / Prašina

1994 Pred doždot / Before the Rain / Pre kiše

 

Festivali:

2019 Rim / Rome Film Festival

 

 

Vizuelno, ovo je bujan film u kojem ulice Skoplja natopljene kišom i njegovi kičasti neoklasični spomenici izgledaju gotovo jednako impresivno kao i predivni snimci prirode iz prvog segmenta filma, smeštenom u Srednjem veku

Vladan Petković, Sinevropa

 

Trejler:

http://bit.ly/willow_trailer

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2

ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…