Program


FEST 2020 - VELIČANSTVENI GUBITNICI
5

FEST 2020 - VELIČANSTVENI GUBITNICI

Tokom argentinske ekonomske krize (1998-2002), grupa prijatelja iz malog grada objedinjuje svoju ušteđevinu kako bi ponovo pokrenuli poljoprivrednu zadrugu. Dan nakon što su deponovali novac u banku, argentinski bankarski sistem propada, a oni sve gube. Ubrzo saznaju da nisu samo žrtve ekonomske krize, već da su beskrupulozni advokat i bankarski menadžer iskoristili tešku situaciju u zemlji kako bi ih prevarili.  više

VELIČANSTVENI GUBITNICI

La odisea de los giles / Heroic Losers

 

Argentina, Španija / 2019 / 115’

 

Avanturistička krimi-komedija

 

Gala 

Tokom argentinske ekonomske krize (1998-2002), grupa prijatelja iz malog grada objedinjuje svoju ušteđevinu kako bi ponovo pokrenuli poljoprivrednu zadrugu. Dan nakon što su deponovali novac u banku, argentinski bankarski sistem propada, a oni sve gube. Ubrzo saznaju da nisu samo žrtve ekonomske krize, već da su beskrupulozni advokat i bankarski menadžer iskoristili tešku situaciju u zemlji kako bi ih prevarili. Da bi povratili izgubljeni novac i osvetili se onima koji su im crkavicu izbili iz džepa, seljani se udružuju i kuju pakleni plan...

 

Režija:

Sebastián Borensztein 

Scenario:

Sebastián Borensztein, Eduardo Sacheri 

Fotografija:

Rodrigo Pulpeiro 

Montaža:

Alejandro Carrillo Penovi 

Muzika:

Federico Jusid 

Uloge:

Ricardo Darín, Chino Darín, Luis Brandoni, Verónica Llinás, Daniel Aráoz, Carlos Belloso, Rita Cortese, Andrés Parra 

Producenti:

Hugo Sigman, Ricardo Darín, Matías Mosteirin, Chino Darín, Federico Posternak, Leticia Cristi, Fernando Bovaira, Simón de Santiago 

Produkcija:

Kramer & Sigman Films, Kenya Films, Mod Producciones 

Distributer:

Dexin Film

 

SEBASTIJAN BORENSTEJN / Sebastián Borensztein

Sebastijan Borenstejn je nagrađivani argentinski scenarista i filmski i TV reditelj. Ostvarenje Un cuento chino (2011) donelo mu je Goya nagradu za najbolji iberoamerički film. Sa filmovima Sin memoria (2008) i La suerte está echada (2005) ostvario je, takođe, zapaženi međunarodni uspeh.

 

 

Filmografija:

2019 La odisea de los giles / Heroic Losers / Veličanstveni gubitnici

2016 Kóblic

2011 Un cuento chino / Chinese Take-Out / Kinez za poneti

2010 Sin memoria

2005 La suerte está echada / The Die Is Cast

 

Festivali:

2019 Toronto, San Sebastijan / Toronto International Film Festival, San Sebastián Film Festival

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…

NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA

Nick Cave and The Bad Seeds