Program


FEST 2020 - PRVA LJUBAV
5

FEST 2020 - PRVA LJUBAV

Mladi bokser i prostitutka uhvaćeni su u mrežu šverca droge tokom jedne noći u Tokiju.

PRVA LJUBAV

Hatsukoi / First Love

 

Japan, Velika Britanija / 2019 / 108’

 

Krimi

 

FEST 48 

Mladi bokser i prostitutka uhvaćeni su u mrežu šverca droge tokom jedne noći u Tokiju.

 

 

Režija:

Takashi Miike 

Scenario:

Masaru Nakamura 

Fotografija:

Nobuyasu Kita 

Montaža:

Akira Kamiya 

Muzika:

Koji Endo 

Uloge:

Becky, Sakurako Konishi, Masataka Kubota, Nao Ōmori, Shōta Sometani, Jun Murakami, Sansei Shiomi, Seiyō Uchino 

Producenti:

Muneyuki Kii, Jeremy Thomas, Misako Saka 

Produkcija:

OLM, Inc. 

Distributer:

MCF MegaCom Film

 

TAKAŠI MIKE / Takashi Miike 

Kultni japanski reditelj Takaši Mike rođen je 1960. u Osaki u Japanu. Diplomirao je na Profesionalnoj školi za TV i film u Jokohami koju je osnovao poznati reditelj Šohei Imamura. Mike je započeo karijeru na TV, a nastavio kao asistent reditelja na filmu, sarađujući, između ostalih, i sa svojim nekadašnjim mentorom Imamurom. Početkom 90-ih počinje da režira samostalno, zahvaljujući procvatu niskobudžetne “direct to video” filmske produkcije. Njegov prvi bioskopski film bio je Shinjuku kuroshakai: Chaina mafia sensô (1995). Od tada, naizmenično radi niskobudžetne video filmove i skuplje bioskopske produkcije. Prodor na međunarodnu scenu ostvaruje filmom Ôdishon (1999) i od tada postepeno stiče kultni status na zapadu. Veoma produktivan reditelj, Mike je režirao izuzetno veliki broj filmova, koji uglavnom obiluju eksplicitnim prikazima nasilja i seksa.

 

Filmografija:

2019 Hatsukoi / First Love / Prva ljubav

2015 Yakuza Apocalypse / Apokalipsa jakuza

2014 Over Your Dead Body

2013 The Mole Song: Undercover Agent Reiji

2010 13 Assassins

2007 Sukiyaki Western Django / Sukijaki vestern Đango

2002 Dead or Alive: Final

2001 Koroshiya 1

2000 Dead or Alive 2: Birds

1999 Dead or Alive: Hanzaisha

1999 Ôdishon

1995 Shinjuku kuroshakai: Chaina mafia sensô

 

Festivali:

2019 Kan, Toronto, San Sebastijan, Pusan, London, Varšava / Cannes Film Festival, Toronto International Film Festival, San Sebastian International Film Festival, Busan International Film festival, London Film festival, Warsaw Film Festival

 

 

IZVODI IZ KRITIKA

Prva ljubav je uglavnom izvanredna i po tome što smo videli još jednom naizgled beskrajno obnovljivi resurs koji je Mikeova filmska energija

Džesika Kiang, Varajeti

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2

ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…