Program


FEST 2020 - MALO KRALJEVSTVO
6

FEST 2020 - MALO KRALJEVSTVO

Slovačka, 1944. godine. Mlada Eva radi u fabrici čiji je vlasnik bogati i arogantni Bar. Njen plan je da pogne glavu i preživi dok joj se muž Džek ne vrati iz rata. Jednog dana Džek se pojavljuje u selu, pošto je dezertirao iz jedinice.  više

MALO KRALJEVSTVO

MALÁ RÍŠA / LITTLE KINGDOM

 

Slovačka, Island / 2019 / 108’

 

Drama

 

FEST 48 

Slovačka, 1944. godine. Mlada Eva radi u fabrici čiji je vlasnik bogati i arogantni Bar. Njen plan je da pogne glavu i preživi dok joj se muž Džek ne vrati iz rata. Jednog dana Džek se pojavljuje u selu, pošto je dezertirao iz jedinice. Nada se da on i Eva mogu da se vrate svom starom životu, ali stvari su se promenile. Igrom sudbine, i žena iz njegove prošlosti, misteriozna Ket dolazi u selo. Ona zna Džekove tajne i spremna je da učini sve da preživi. Ali tu nije kraj njegovih i Evinih problema. Policajac Hanaček i pripadnik tajne policije Nemet drže sve konce i manipulišu ljudima u selu.

 

Režija:

Peter Magat 

Scenario:

Ewen Glass 

Fotografija:

Juraj Chlpik 

Montaža:

Anton Fabian 

Muzika:

Valgeir Sigurðsson 

Uloge:

Alicia Agneson, Brian Caspe, Mark Fleischmann 

Producenti:

Tomas Chadim, Zuzana Chadimovám, Branislav Chlpik, Gerhard Rupp 

Produkcija:

FilmFrame, Orchestra, Up & Up productions

 

 

PETER MAGAT 

Peter Magat, perspektivni mladi reditelj, snimio je nekoliko epizoda češke krimi TV serije Specialisté (The Specialists) i kratke filmove: One Man Show (2010), In the Dark (2011), koji je nagrađen na filmskom festivalu nezavisnih filmskih stvaralaca Indie (independent), The Coat (2012) i Wee King of Nowhere (2016). Malo kraljevstvo (2019) je njegov prvi dugometražni igrani film.

 

Filmografija:

2019 Malá ríša / Little Kingdom / Malo kraljevstvo

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…

MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2