Program


FEST 2020 - LJUBAZNOST STRANACA
5

FEST 2020 - LJUBAZNOST STRANACA

Mlada majka Klara dolazi u Njujork sa svoja dva sina, bežeći od muža nasilnika. Našavši se na rubu propasti, Klara kroz susrete sa drugima otkriva da nije sama. Iz neočekivanih slučajnosti i ljubaznosti stranaca nastaju iznenađujući ishodi. Grupa slučajno okupljenih ljudi se sve više zbližava, shvatajući da su njihov život i nada u njihovim rukama.

LJUBAZNOST STRANACA

THE KINDNESS OF STRANGERS

 

Danska, Švedska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, SAD, Kanada / 2019 / 112’

 

Drama

 

Gala 

Mlada majka Klara dolazi u Njujork sa svoja dva sina, bežeći od muža nasilnika. Našavši se na rubu propasti, Klara kroz susrete sa drugima otkriva da nije sama. Iz neočekivanih slučajnosti i ljubaznosti stranaca nastaju iznenađujući ishodi. Grupa slučajno okupljenih ljudi se sve više zbližava, shvatajući da su njihov život i nada u njihovim rukama.

 

 

Režija:

Lone Scherfig 

Scenario:

Lone Scherfig 

Fotografija:

Sebastian Blenkov 

Montaža:

Cam McLauchlin 

Muzika:

Andrew Lockington 

Uloge:

Andrea Riseborough, Tahar Rahim, Zoe Kazan, Bill Nighy, Caleb Landry Jones, Jay Baruchel 

Producenti:

Malene Blenkov, Sandra Cunningham 

Produkcija:

Creative Alliance, ARTE, Copenhagen Film Fund 

Distributer:

MCF Megacom Film

 

LONE ŠERFIG / LONE SCHERFIG

Lone Šerfig (1959, Kopenhagen) je danska rediteljka, scenaristkinja i producentkinja. Pripada pokretu Dogma 95, koji se zalaže za formu cinéma vérité, čija je karakteristika da izbegava specijane efekte i glamuroznu obradu svojih tema. Diplomirala je na Danskoj filmskoj akademiji 1984. Počela je karijeru u svojoj zemlji, režirajući reklame i TV drame za koje je dobila nagrade. Kritika je visoko ocenila nekoliko njenih filmova: prvi igrani film The Birthday Trip (1990), On Our Own (1998), Italijanski za početnike (2000), koji joj je doneo priznanje na uglednim filmskim festivalima. Takođe, kritika je hvalila njen rad u Holivudu, prvi film na engleskom Wilbur Wants to Kill Himself (2002), za koji je dobila mnoge nagrade, Obrazovanje (2009), za koji je dobila najviše priznanja. Godine 2019. snimila je film Ljubaznost stranaca.

 

 

Filmografija:

2019 The Kindness of Strangers / Ljubaznost stranaca

2016 Their Finest

2014 The Riot Club / Klub nasilnika

2011 One Day / Jedan dan

2009 An Education / Obrazovanje

2007 Just Like Home / Kao kod kuće

2002 Wilbur Wants to Kill Himself

2000 Italian for Beginners / Italijanski za početnike

1998 Når mor kommer hjem / On Our Own

1993 Den gode lykke

1990 Kaj's fødselsdag / The Birthday Trip

1985 Margrethes elsker

 

Festivali:

2019 Berlin, Istanbul, Geteborg, Kopenhagen / 2019 Berlin International Film Festival, Istanbul International Film Festival, Göteborg Film Festival, CPH PIX

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…

MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2