Program


FEST 2020 - BELA KAO SNEG
7

FEST 2020 - BELA KAO SNEG

Slavna francusko-luksemburška rediteljka Ani Fontejn u filmu Bela kao sneg preispituje bajku braće Grim Snežana i sedam patuljaka i njene motive smešta u savremenu “erotsku komediju”. U centru zbivalja je Kler, prelepa mlada žena, koja radi u porodičnom hotelu. Nakon što joj je preminuo otac, mesto upravnika preuzela je njena maćeha Mod.  više

BELA KAO SNEG

Blanche Comme Neige

 

Francuska, Belgija / 2019 / 112’

 

Komedija, drama

 

Glavni program - van konkurencije 

Slavna francusko-luksemburška rediteljka Ani Fontejn u filmu Bela kao sneg preispituje bajku braće Grim Snežana i sedam patuljaka i njene motive smešta u savremenu “erotsku komediju”. U centru zbivalja je Kler, prelepa mlada žena, koja radi u porodičnom hotelu. Nakon što joj je preminuo otac, mesto upravnika preuzela je njena maćeha Mod. Njihov zategnuti odnos dodatno će se zakomplikovati kada se u privlačnu devojku zaljubi Modin mlađani ljubavnik. To će izazvati nekontrolisanu ljubomoru kod maćehe, koja će nedužnu lepoticu prognati na farmu. U novoj sredini i daleko od Mod, devojka će se kroz susrete sa sedam “prinčeva” osloboditi moralnih stega...

 

 

Režija:

Anne Fontaine 

Scenario:

Anne Fontaine, Pascal Bonitzer, Claire Barré 

Fotografija:

Yves Angelo 

Montaža:

Annette Dutertre 

Muzika:

Bruno Coulais 

Uloge:

Lou de Laâge,  Isabelle Huppert, Charles Berling, Damien Bonnard, Jonathan Cohen, Richard Frechette, Vincent Macaigne 

Producenti:

Éric Altmayer, Nicolas Altmayer, Philippe Carcassonne 

Produkcija:

Ciné-@, Mandarin Cinéma 

Distributer:

Dexin Film

 

AN FONTEN / Anne Fontaine 

An Fonten je rođena 1959. u Luksemburgu, ali je odrastala u Francuskoj. Karijeru je započela kao plesačica u Parizu pre nego što je prešla na glumu, pisanje scenarija i režiju. Njeni filmovi su dobili brojne nominacije, između ostalih za nagrade Cezar, BAFTA, kao i nagrade festivala u Kanu, Veneciji i San Sebastijanu. Njena najpoznatija dela su Nevine, Koko pre Šanel i Marvin.

 

 

Filmografija:

2017 Marvin ou la belle éducation / Reinventing Marvin / Marvin

2016 Les innocents / The Innocents / Nevine

2014 Gemma Bovery / Džema Boveri

2013 Adore / Adoration

2011 Mon pire cauchemar / My Worst Nightmare

2009 Coco avant Chanel / Coco before Chanel / Koko pre Šanel

2008 La fille de Monaco / The Girl from Monaco / Devojka iz Monaka

2006 Nouvelle chance / Oh La La!

2005 Entre ses mains

2003 Nathalie...

2001 Comment j'ai tué mon père / How I Killed My Father

1999 Augustin, roi du kung-fu  / Augustin, King of Kung-Fu

1997 Nettoyage à sec / Dry Cleaning

1995 Augustin

1993 Les histoires d'amour finissent mal... en général

 

Festivali:

2019 Trajbeka / Tribeka Film Festival

 

 

IZVODI IZ KRITIKA

Francuska rediteljka Anne Fontaine postavlja feminističku priču o seksualnom buđenju mlade žene u klasičnoj priči o Snežani

Piter Debruž, Varajeti

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2

ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…