Program


EPSKA FANTASTIKA

EPSKA FANTASTIKA

“EPSKA FANTASTIKA” / Đorđe Kosić
Režija: Nenad Radović
STUDIO CENTAR, Beograd

INFO (16.03.2020):

Događaj EPSKA FANTASTIKA koji je trebalo da se održi 30. marta se odlaže do daljnjeg. Više informacija uskoro.

 

“EPSKA FANTASTIKA” / Đorđe Kosić  

Režija: Nenad Radović

STUDIO CENTAR, Beograd

Trajanje: 60 minuta

Sala Amerikana / Dom omladine Beograda  

Predstava “EPSKA FANTASTIKA”, rađena je po autorskom tekstu našeg mladog dramaturga Đorđa Kosića.  Ovaj zanimljivi pozorišni komad govori  o (ne)razumevanju epske narodne poezije i približavanju iste mladima, ali i o odnosima među učenicima, toleranciji, razumevanju za potrebe druga ili drugarice do nas. 

Kroz priču o učenicima jedne beogradske osnovne škole, koji su dobili od nastavnika zadatak da za dan škole naprave prirerdbu na temu epske narodne poezije, junaci u predstavi suočiće se sa problemom razumevanja i formom same epske poezije. Na veoma duhoviti način, likovi u predstavi, koji su tipski vrlo prepoznatljivi, pokušaće da svoje vršnjake zainteresuju za ovaj vid pesničkog izražavanja, koristeći moderne elemente kao alat za prepoznavanje i razumevanje događaja i problema. Dok najuporniji među njima, mladi reditelj pokušava da svoje drugare motiviše na rad i pripremu predstave, otkrivaće se intimni problemi svakoga od njih, kao i loši odnosi koji im ne dozvoljavaju  da zajedno budu jedan uigran tim koji će proslavu dana škole privesti kraju. Tokom proba, karte se otvaraju i od jedne sumorne i nezainteresovane grupe učenika, postaju tim koji je u stanju sve da izvede proslavu na originalan - njihov način.   

Predstava “EPSKA FANTASTIKA” je duhovita i moderna priča o današnjim mladim generacijama. Njihova želja i potreba da budu primećeni u društvu i da ostvare svoje mladalačke snove, kažu šta ih muči i u koga su zaljubljeni, jača je od ćutanja, nasilja, sujete, laži i interneta. Zato pored osnovne teme, a to je epska narodna poezija, govorimo o današnjim odnosima među mladima, osećajima za onoga do nas, mogućnosti da u grupi budemo jači nego kada smo sami. 

Predstava je namenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola
Izvor: 
Studio - Centar za kulturnu edukaciju

Preporuka


Ana Bekuta jedna je od najkvalitetnijih i najpriznatijih pevačica domaće folk i narodne…

Dragi ljubitelji dobre muzike, koncert Vasil Hadžimanov band koji je prvobitno bio zakazan…

Lovefest 2020 - Bezbednost na prvom mestu