Program


CIRKUS NA LEDU

CIRKUS NA LEDU

Prvi put u Kragujevcu, 11.decembra u  dvorani „SBB Jezero“ ,održaće se spektakularna predstava internacionalnog „Grand“ cirkusa na ledu iz Ukrajine,uz učešće preko 40 umetnika klizanja.

Grand cirkus na ledu priređuje spektakle na ledu čiji umetnici izvode cirkuske tačke na granici mogućeg, očaravajući publiku širom sveta. Predstava u Kragujevcu se održava u sklopu njihove evropske turneje pod nazivom „Black &White“. Predstava je atraktivna i interesantna za gledaoce svih uzrasta (od 7 do 77).

„Grand“ cirkus na ledu je 1989. godine osnovala renomirana cirkuska porodica Saveliev, a 2002. godine je dobio specijalnu nagradu UNICEF-a za razvoj cirkuske umetnosti.

Predstava traje 90 minuta bez pauze, a tokom trajanja predstave umetnici na ledu desetak puta menjaju kostime, koreografiju i scenografiju, tako da će uz svetlosne i zvučne efekte predstava Grand cirkus na ledu potpuno opravdati epitet „SPEKTAKL“.

Sedišta nisu numerisana, tako da se publika smešta po vlastitiom  izboru uz napomenu ,da će klizačka podloga biti vidljiva iz svake pozicije u dvorani.

(Izvor: BOŠKO GAJIĆ PR AGENCIJA ZA KONCERTE I IZDAVAŠTVO VIDA KONCERT RADOBIĆ)

Preporuka


Nick Cave and The Bad Seeds

Izložba „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019.” / MSUB i Legat…