Program


ARSENAL FEST 10 - komplet
12

ARSENAL FEST 10 - komplet

Placebo, Sum 41, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv, Djaikovski, Still Corners, Yngwie Malmsteen i Inner Circle prva su najavljena imena jubilarnog, desetog Arsenal Festa, koji će biti održan tokom četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu!

Kategorije ulaznica


3 500.00 RSD
Komplet ulaznica

Trenutni događajiPlacebo, Sum 41, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv, Djaikovski, Still Corners, Yngwie Malmsteen i Inner Circle prva su najavljena imena jubilarnog, desetog Arsenal Festa, koji će biti održan tokom četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu!

Placebo gitariste i pevača Brajana Molka (Brian Molko) i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, gnevnom spoju alternativnog popa, panka, gotike, grandža i glam roka u hitovima poput "Every You Every Me", "The Bitter End", "Special Needs" i "Song To Say Goodbye", dolazi prvi put na Arsenal, kao hedlajner 24. juna na Main Stage-u.

Sum 41 predvođen pevačem, gitaristom i glavnim autorom Derikom Viblijem (Deryck Whibley) biće hedlajner Arsenalovog Main Stage-a 25. juna. Publika u Kragujevcu imaće priliku da prva u Srbiji uživa u nastupu benda iz Kanade, čijih čak pet hitova na Jutjubu beleže preko 50 miliona pregleda - "In Too Deep" je dostigao čak 156 miliona, "Fatlip" 99 miliona, a prate ih "Still Waiting", "With Me" i "Pieces".

Džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, koji dolazi na Main 25. juna, zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima odavno uživa glas "globalno najuzbudljivije koncertne atrakcije koja je došla iz Njujorka" (Billboard) i “svetski najbuntovničkijeg benda uživo" (Rolling Stone).

"Možda nikad nećete čuti Gogol na radiju i možda mi ne radimo bogat lajt šou, niti fensi turneje. Ali kad Gogol bude izašao na binu znaćete da nam se živo ... za takve stvari. Džipsi pank vatromet stiže pravo iz srca", poručuje multietnički bend harizmatičnog frontmena Eugene Hutz-a. 

 

Balkan-ska-pank-rege ekstravaganza Dubioza kolektiv je od moćne svirke na prvom Arsenalu 2011. godine, iz angažovanog albuma u album, iz nastupa u nastup, izrasla u jedno od najintrigantnijih muzičkih imena poteklih iz našeg dela Evrope. Na Main Stage Arsenala X zasluženo se 26. juna vraća nikad relevantnija Dubioza kolektiv, što potvrđuje novi album, simbolično nazvan "#fakenews", na kome politički uvek nekorektnom bendu iz BiH gostuje i legendarni Manu Chao.

 

Na Main 26. juna dolazi Kiril Džajkovski, zaslužan za utemeljenje globalnog fenomena zvanog Balkan Beat i već dve decenije jedan od najpoštovanijih elektronskih muzičara istočne Evrope. Džajkovski dolazi prvi put na Arsenal sa mnogoljudnim, eksplozivnim živim bendom, koji Balkan Beat pomera ka novim granicama, u kombinaciji sa glitch-hopom i zvucima Jamajke.  

Prvi put na Arsenal, na njegov Garden Stage, dolaze 26. juna kultni Still Corners, odnosno pevačica Tessa Murray i multiinstrumentalista Greg Hughes, poznati po hitovima "The Trip", "The Message" "Black Lagoon" i "Strange Pleasures", koji na zavodljiv način spajaju teksture Vangelisa, izražajni sinematični zvuk Enija Morikonea i odzvanjajuću gitaru Šedousa.  

Arsenalov Main Stage završne večeri 27. juna biće pozornica premijernog susreta srpske publike i fanova sa svetski čuvenim Šveđaninom Yngwie Malmsteen-om, neprevaziđenim virtuozom, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok.

Dugovečni rege bend sa Jamajke Inner Circle od početnih uspeha sedamdesetih sa singlovima "Mary, Mary" i "Music Machine", kasnije je stigao do globalnih hitova "Bad Boys", "Sweat (A La La La La Long)" i "Games People Play", a 27. juna biće na Garden Stage-u.

Na Arsenal Festu nastupiće veliki broj stranih i domaćih izvođača čija će imena biti uskoro saopštena.
Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala X je samo 3.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

(U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati.)

Pojedinačna karta za 24. jun je 2.000 dinara, za 25. jun 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 27. jun 1.500 dinara.

Arsenal je od svog prvog izdanja 2011. godine izrastao u respektabilan i uticajan regionalni muzički festival, koji u samo srce Kragujevca privlači ne samo posetioce iz Srbije i bivše Jugoslavije, već i ostatka Evrope i sveta, pažljivim odabirom i spojem zanimljivih i uticajnih svetskih i regionalnih imena. Arsenal se ističe i fantastičnim prostorom na otvorenom u okviru istorijskog "Kneževog arsenala", fabrike municije iz 19. veka (Main Stage), gde je i rustična zgrada Čaurnice (Explosive DJ Stage) i prelepa drvećem natkrivena Zastavina bašta (Garden Stage). 

 

FOTO: Kiril Džajkovski foto Ivana Tasev, Dubioza kolektiv foto Goran Lizdek, Still Corners foto Bernard Bur

Izvor: Long Play

Preporuka


Placebo, Sum 41, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv, Djaikovski, Still Corners, Yngwie Malmsteen i…