Program


LOLA ASTANOVA

LOLA ASTANOVA

Lola Astanova najseksipilnija svetska pijanistkinja nasupiće po prvi put u Beogradu 7.novembra 2019-te godine u velikoj dvorani Sava centra, a u okviru Balkanske turneje.

Kategorije ulaznica


2 400.00 RSD - 5 000.00 RSD
4 Tip ulaznice

Trenutni događaji                                                                 „RETKA I GENIJALNA“

 

             Lola Astanova najseksipilnija svetska pijanistkinja nasupiće po prvi put u Beogradu 7.novembra 2019-te godine u velikoj dvorani Sava centra, a u okviru Balkanske turneje.

             Blistava mlada pijanistkinja usavršila je privlačan, duboko emotivan stil sa izrazitim vizuelnim duhom, a kroz njene video -snimke mnogi su prvi put otkrili muziku Šopena, Lista i Rahmanjinova. Loline originalne virtuozne transkripcije postale su you tube i instagram senzacije. Koristeći nove medije za komunikaciju sa svojim obožavateljima ona je samostalno redefinisala šta znači biti moderan virtuoz.

             Rođena je u bivšem SSSR-u, a Lolino putovanje kroz muziku počelo je sa 6 godina kada je njena majka, učiteljica muzuke, dala Loli prvu lekciju. Njen prirodni dar je odmah bio očigledan i nije prošlo mnogo vremena dok je ušla u studio poznate profesorke klavira Tamare Popović. Sledećih nekolioko godina razvila je svoju vrhunsku klavirsku tehniku pod vođstvom profesorke Popovič, učila harmoniju i kontrapunkt sa profesorom Markom Rusakom i studirala klavirsku izvedbu sa Levom Naumovskim iz Moskovskog konzervatorijuma koji ju je opisao kao retku i genijalnu.

            Astanova je započela turneju kao koncertni pijanista sa 8 godina, nastupala je u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Rusiji i Italiji u solističkim programima i nastupima sa orkestrima. Dobitnica je Šopenove nagrade za mlade pijaniste 1996-te godine u Moskvi, a 1998. sudelovala je u dokumentarnom programu UNESCO. Nakon što je emigrirala u SAD, nastupa u Carnegie hall pred rasprodatom dvoranom iu kojoj je mala trijumfalan nastup. Koncert je privukao pažnju medija i postao dokaz da je Lola sposobna da privuče publiku klasičnim repertoarom. Nastupala je na New York balu u čast glavnog urednika Vogue, a događaju su prisustvovali Donald Trumph, Valentino Garavani i dr. Ona muziku prilagođava svom ličnom stilu, a često se može videti i na modnim stranicama u ekskluzivnim dizajnerskim kreacijama. Ona neguje svoj stil noseći često visoke pete i male mini suknje. Dokumentrani film Treir Visions of New York sa Lolinim nastupom Geršvinove čuvene Rapsodije u plavom dobio je EMI nagradu za 2016-u.

            Ulaznice za ovaj svojevrsni spektakl nalaze se u prodaji od 18.03. na Tickets.rs i blagajni Sava centra.

Izvor: Music Play