Program


ELZA I ZALEĐENI HANS
4

ELZA I ZALEĐENI HANS

ELZA I ZALEĐENI HANS
Predstava „Elza i zaleđeni Hans“ rađena je po motivima bajke H. K. Andersena i crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“ (Frozen).  više

Predstava „Elza i zaleđeni Hans“ rađena je po motivima bajke H. K. Andersena i crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“ (Frozen). Radnja predstave odvija se u gradu Arendelu. Princeza Arendela, Elza, poseduje posebnu natprirodnu moć da sve što poželi pretvori u led, ali zbog toga mora stalno da nosi rukavice. Njena mlađa sestra, princeza Ana, neustrašivi optimista, tužna je i pokušava na svaki način da pomogne sestri da prokletsvo prestane i da Elza konačno može da skine rukavice. Elza je svojim ledenim čarima zaledila princa Hansa koji je ljubomoran i zloban i koji po svaku cenu želi princezu Anu za ženu. Kristof je prodavac leda koji se takođe bori da osvoji Anino srce i u tome uspeva. Urnebesno smešni sneško Olaf tu je da vam dočara i predstavi sve likove na dvoru i da vas nasmeje do suza.

Princeza Ana ima zadatak da animira decu u toku predstave, koja zajedno sa njom pomažu princezi Elzi da se odbrani od zla. Interakcija koja se odigrava u toku predstave između izvođača i gledalaca, ostavlja snažan utisak na dečiju maštu i dubok trag u podsvesti dece, koja se u sličnim situacijama slično i ponašaju – pomažu jedni drugima. Pobeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha, te isticanja koliko je sestrinska ljubav jaka i važna,  glavne su poruke koje ova predstava ostavlja za sobom.

Produkcija: Favi

Trajanje: 45 min

Uzrast:  3 – 12

Igraju:

Jovana Petronijević (Elza)

Nina Grahovac (Ana)

Jovan Ljubenović (Hans i Olaf)

Saša Đurašević (Kristof) 

(Izvor: akademija28.com; „Favi“ produkcija)

 

Preporuka


Балет на леду “Крцко Орашчић” у извођењу Руског државног балета из Ст.Петербурга.

Autentični jazz/funk/soul/R’n’B sastav, The Brand New Heavies, smatraju se pionirima londonske „Acid jazz“…