Program


DEJAN PETROVIĆ BIG BAND

DEJAN PETROVIĆ BIG BAND

Sa ogromnim zadovoljstvom želimo da najavimo će Dejan Petrović Big Band održati dugo očekivani koncert 19.novembra 2019.godine u Velikoj dvorani Sava Centra u Beogradu!

Kategorije ulaznica


1 300.00 RSD - 2 200.00 RSD
4 Tip ulaznice

Trenutni događajiDejan Petrović Big Band – 19.novembar 2019.godine 

Sa ogromnim zadovoljstvom želimo da najavimo će Dejan Petrović Big Band održati dugo očekivani koncert 19.novembra 2019.godine u Velikoj dvorani Sava Centra u Beogradu, sa početkom u 20h. U vrtlogu dobrih vibracija predstaviće muziku Srbije i Balkana koja ostavlja bez daha i reči, a “Onde gde prestaju reči, tu počinje muzika”. 

Dejan Petrović je sin naslednik najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića. U muzičkoj manufakturi ove porodice, Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača. Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima. Tu je u pitanju fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata koji predstavljaju suprotnost tome, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari. Kao pri svakoj fuziji, oslobađa se velika energija, koju nije bilo teško prepoznati ni u ovom slučaju. 

Pored autorske muzike koju radi sa svojim bendom, u repertoaru imaju mnoštvo stranih obrada i internacionalnih numera čija je interpretacija veoma autentična, zahvaljujući samoj koncepciji benda, tj. spoju instrumenata koji ga čine. Učestvovao je na svim većim, domaćim, muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavljao Srbiju na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima, i to uvek sa velikim uspehom. Jednom rečju – Ambasador srpske trube. 

Ovo veličanstveno veče ulepšaće gosti koncerta: Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Merima Njegomir, Radiša Urošević, Čeda Marković… 

Ne propustite priliku da budete deo ovog dugo očekivanog spektakla.

 

Izvor: Melos Estrada

Preporuka


Ara Malikian, violinista libansko-jermenskog porekla, u okviru svetske turneje, nastupiće u Beogradu, u…